[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 7، شماره 2 - ( 1400 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 6-1 برگشت به فهرست نسخه ها
Review Article: The importance of Omega-3 fatty acids in fish on human health
:   (2464 مشاهده)
Heart failure (HF) incidence increases worldwide and is affected by various risk factors such as coronary artery disease, hypertension, obesity, and diabetes. Dietary recommendations for patients with HF have generally focused on sodium restriction; however, different nutritional approaches are considered in patients with a high risk of malnutrition due to the diuretic drugs they use. Omega-3 fatty acids obtained from aquatic organisms are essential regulators of cardiovascular health. There are different opinions on giving/consuming omega-3 fatty acids (and supplements) to improve the symptoms of heart failure. Although found mainly in oily fish, EPA and DHA, the marine n-3 polyunsaturated fatty acids are now found in commercially available supplements over the counter (as fish oils) or as concentrated pharmaceutical preparations. Fatty fish is the premier natural food source of EPA and DHA. In this study, we review the effects of omega-3 fatty acids, associated with low cardiovascular disease risk, on HF while trying to understand if it could ameliorate or exacerbate HF.
     
نوع مطالعه: مروری کوتاه | موضوع مقاله: Fish processing
دریافت: 1400/5/30 | پذیرش: 1400/7/25 | انتشار: 1400/8/20



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kaplan D N, Selamoglu Z. Review Article: The importance of Omega-3 fatty acids in fish on human health. Sustainable Aquaculture. Health. Management. J. 2021; 7 (2) :1-6
URL: http://ijaah.ir/article-1-247-fa.html

Review Article: The importance of Omega-3 fatty acids in fish on human health. نشریه آبزی پروری پایدار و مدیریت بهداشتی. 1400; 7 (2) :1-6

URL: http://ijaah.ir/article-1-247-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 2 - ( 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 36 queries by YEKTAWEB 4645